zo. aug 18th, 2019

Punt Uit Movies

Blogs Nieuws en filmpjes

Gay Pride Amsterdam

3 min read

Afgelopen weekend was er weer de boten parade in Amsterdam. Een feest voor de LGBT(ers) en een feest voor iedereen die het leuk vind. Ik ben dit jaar niet geweest, ik vind Amsterdam al jaren niet meer wat het was. Ik ga me zelf hier niet te veel over uitlaten want ik wil ook geen negatief beeld schetsen. Net zo min als dat ik een negatief beeld wil schetsen over LGBT(ers).

Homo Geweld :

Je kunt er heel veel over lullen je kunt er heel veel woorden aan vuilmaken, helaas is dit de orde van de dag. Je praat gewoon over zware pesterijen, mishandeling, verbaal en ga zo nog maar even door. Ik persoonlijk heb hier dus ook geen goed woord voor over.”maar kunnen we hier iets aan doen?” Ik denk dat je net als heel veel andere problemen dit niet kan stoppen! Maar je kan er wel iets aan doen, het COC heeft bijvoorbeeld de politiek opgeroepen om gelijke rechten voor homoseksuelen vast te laten leggen in de grondwet. Maar als je over gelijke rechten spreek moet dat dan niet vanzelf sprekend zijn? In het ene land ga je voor jaren de bak in en in het andere land staat er de doodstraf op, bizar toch? Ook zie ik vaak dat verliefde homo stellen die hand in hand over straat gaan nagewezen worden met een oordelend vingertje. Waarom zou een homo stel dat niet ”mogen”? En een hetero stel wel? Is het dan toch niet normaal? Als iedereen nou eens iedereen in zijn waarde liet en niet oordeelde zou de wereld toch al een stukje beter zijn? Een mening ok, iedereen heeft recht op een mening maar soms is het gewoon beter een mening niet te ventileren op anderen. We zijn op de goede weg hier in maar we zijn er nog lang niet.

Bootjes Parade : 

Wat ik persoonlijk altijd leuk vind is de bootjes tocht door de grachten van Amsterdam. Ik ga er al jaren niet meer heen omdat het gewoon veel en veel te druk is en omdat Amsterdam niet meer is wat het vroeger was. Ik heb gewoon lekker de TV aangezet en heb het 1e rang zitten volgen in mijn relax stoel. Wat mij opviel was de ontspannen sfeer aan de waterkant. Het leek Zelfs een beetje op saamhorigheid! Vind ik dit een belangrijke dag voor de LGBT(ers)? Ja zeker, wat ik al eerder zei “iedereen moet zich zelf kunnen zijn” Paars, groen het boeit niet. Ik werk zelf met een behoorlijk aantal verschillend soorten mensen, Ik leer hier van dat ieder mens uniek is op zijn of haar eigen manier. Iedereen heeft zijn eigenaardigheden, gebreken of zijn anders maar het zijn ook mensen die liefde geven aan anderen. Dat is waar het immers om gaat! Ik denk dat de pride gewoon een enorme bijdrage levert om de groep mensen met een bepaalde onzekerheid of angst wat meer zelf verzekerd te laten worden, je ziet ook gewoon dat iedereen geaccepteerd wordt zelfs in de multie cultie samenleving. Eigenlijk is het bizar dat dit soort dagen er moeten zijn! Maar aan de andere kant is het ook altijd weer een enorm groot feest. Waar alles en iedereen weer bij elkaar komt en het gezellig heeft.

Conclusie

Wordt homoseksualiteit geaccepteerd in Nederland? Daar durf ik wel een ja op te geven. Er zijn nog veel verschillende meningen maar ik denk dat het met de acceptatie best heel goed gaat. We hebben hier in nog een hele lange weg te gaan voordat het volledige acceptatie wordt, of misschien wel helemaal niet. De tijd zal het leren. Als iedereen nou zijn steentje bijdraagt aan het respecteren van iedereen en niet meteen een mening klaar te hebben of iets direct afkeuren zonder dat je weet waarom een persoon anders is, dan zou het leven voor iedereen aangenaam zijn! Helaas gaat dit nog steeds niet helemaal goed.

 

Ik sluit deze blog af en mocht je willen reageren schroom niet! Ben erg benieuwd naar jouw mening.

Please follow and like us:
error

More Stories

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may have missed