zo. aug 18th, 2019

Punt Uit Movies

Blogs Nieuws en filmpjes

Nog 2 kermissen te gaan

2 min read

Het kermis seizoen zit er bijna op!

Voor de meeste exploitanten is het nog even volhouden, voor mij zit het er bijna op! Ik ben dit jaar heel wat kermissen afgeweest heb heel veel mooie foto’s en sfeer impressies er van gemaakt. Kermis Tilburg vond ik niet echt spectaculair maar wel leuk en gezellig, Park Hilaria Eindhoven heeft een mooie attractie lijst, dus deze ga ik zeker bezoeken. Ook kermis Hoorn belooft wat, ook deze wil ik nog bezoeken.

Einde seizoen 2019

Kermis Eindhoven en Hoorn zijn dan ook de laatste 2 kermissen die ik bezoek. Volgend jaar wil ik weer veel kermissen gaan bezoeken ik weet nog niet welke maar ik denk dat ik dat even per week ga bekijken en niet meer vooruit plannen.

Kermis wordt minder

Het valt mij op dat de kermissen over het algemeen wat minder worden. Attracties verdwijnen van de Nederlandse kermis, exploitanten reizen veel in het buitenland, hoe kan het wezen dat onze culturele tradities verdwijnen? Ik heb hier best wat vraagtekens bij.”Is het nog op te brengen voor de exploitanten?” Veel organisaties willen betaalbare kermissen organiseren, attracties moeten energie zuinig worden gemaakt denk hierbij aan led verlichting, Kosten verpachting, stroom, keuringen en ga zo nog maar even door dat maakt dat het water bij de exploitanten het water tot aan de lippen staat denk ik zo. Ik vraag me dan ook af hoe lang de kermis nog bestaat. De exploitanten hebben natuurlijk al actie gevoerd tegen een btw verhoging van 6 naar 21% Deze actie was geslaagd maar ik heb een donkerbruin vermoeden dat de btw ooit ver omhoog zal gaan. Dit zal dan de genade klap zijn voor de meeste exploitanten. We gaan het meemaken! Ik krijg er een erg treurig gevoel bij als ik een klein beetje de toekomst in kijk! Laat in een reactie achter hoe jij er over denkt ik ben erg benieuwd naar jouw mening. 

 

 

Please follow and like us:
error

More Stories

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may have missed