zo. aug 18th, 2019

Punt Uit Movies

Blogs Nieuws en filmpjes

Spot goedkoop Wasmiddel Maken

2 min read

Waarom dure wasmiddel kopen als je het zelf maken kan 

Wasmiddel maken  2,5 liter voor nog geen euro  lijkt onmogelijk. Niets is minder waar de ingredienten die je er voor nodig heb zijn.

  • 80 gram geraspte zeep of zeepvlokken. Ik gebruik Sunlight bijna overal te koop
  • 40 gram soda (voor de witte was)
  • 5 liter water (kokend)

Nu gaan we aan het echt werk .

Kook een liter water. Voeg de geraspte of fijngesneden sunlight toe. Roer goed door. En blijf doorroeren tot alle zeep is opgelost. Voeg nog vier liter kokend water toe (dit kan ook in een schone emmer als je niet zo’n grote pan hebt).

Giet de helft van het zeepsop over in een andere pan of emmer en voeg hieraan de soda toe. Soda heeft een lichtblekend effect en is daardoor geschikt voor de witte was. (Let op: hele oude wasmachines hebben soms nog aluminium onderdelen en die wasmachines kunnen niet tegen soda, het tast namelijk de aluminiumonderdelen aan)

Laat dit 1 nacht afkoelen en voeg dan de volgende dag naar keuze de etherische olie toe. 30 druppels per 2,5 liter wasmiddel of als je een sterkere geur wilt dan nog iets meer.

Je zult zien dat na 1 nacht je vloeibare wasmiddel verandert is in een dikke gel achtige massa. Roer alles nog een keer goed door (dit gaat het beste met de staafmixer want dan krijg je een mooi vloeibaar wasmiddel maar  het gaat ook met een houten lepel)  zodat eventuele klonten verdwijnen en het wasmiddel weer vloeibaar wordt en giet het wasmiddel dan over in lege, goed omgespoelde, (wasmiddel) flessen.

Dit (ongeparfumeerde wasmiddel) is in principe geschikt voor alle was op lage en op hoge temperaturen.  Er is ongeveer een wasbolletje per keer nodig.

Voor gebruik altijd even goed schudden om eventueel klontjes weer op te lossen.

De kosten die je maakt voor de aanschaf van sunlight en soda waar je echt heel veel wasmiddel van kan maken

Sunlight 2 blokken € 1,14 de Jumbo

Soda € 0,88 bij de Jumbo

Gewenst kan je er wat geur olie aan toevoegen

Dus voor € 2,02 kan je wasmiddel maken voor zeker een half jaar.

Doe er je voordeel mee!! Succes.

Please follow and like us:
error

More Stories

3 min read
1 min read

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may have missed